Állattenyésztés az eddigieknél is több figyelemmel

Az állattenyésztők számára nem rendkívüli a mostani helyzet. Évtizedek óta különleges óvatossági intézkedések vannak érvényben valamennyi telephelyen, ezeken a helyeken nem divat a turizmus. A nem szakemberektől is joggal várják el, hogy mielőtt belépnének egy-egy szarvasmarha-, sertés- vagy baromfitelepre, fertőtlenítsék a kezüket, lábbelijükkel pedig lépjenek rá a vegyszerrel átitatott szivacsra.

Ugyanakkor a koronavírus-járvány hatásai ezeket az ágazatokat sem kerülik el. Ezúttal két olyan gazdaságban érdeklődtünk, ahol a szarvasmarhatartás a meghatározó.

László Kálmánnal, a kocsi Aranykocsi Zrt. vezérigazgatójával reggeli időpontban állapodtunk meg, és már 8 órakor rendelkezésünkre állt.

– A munkahelyeken pontos beosztást készítettünk, hogy a munkacsapatok ne nagyon találkozzanak egymással. Minden reggel valamennyi telephelyet és munkahelyet végiglátogatom, természetesen olyan tisztes távolságból, amilyet a koronavírus miatt mostanában tartanunk kell. Amióta kitört a járvány és elrendelték a karantént, azóta mi is rendkívül fegyelmezetten és még annál is nagyobb következetességgel, adott esetben számonkéréssel ügyelünk arra, hogy az összes megelőző rendelkezést betartsuk és betartassuk a munkatársainkkal. Szerencsére értelmes, hozzáértő emberek dolgoznak nálunk. Megkértük őket, hogy ne csoportosuljanak, és ezt tökéletesen be is tartják. Abban is megegyeztünk velük, hogy akinek szabadideje van, az otthon marad, és minden körülmények között ügyel a karanténszabályok megtartására. Egyelőre minden működik. Nem mondanám, hogy belül nem vagyunk egy kicsit idegesebbek a szokásosnál, elvégre tudjuk, ha felbukkanna nálunk a fertőzés, igen nagy gondot okozna nekünk.

Közzétéve: Kategória: Egyéb

Programnaptár

Videó