Magyar állattenyésztők: Jó évet zárunk!

Év vége lévén, itt az ideje a számvetésnek. Szokásunkhoz híven, megkérdeztük kollégáinkat, hogyan értékelik a maguk mögött hagyott esztendőt.

A válaszok alapján kijelenthető, hogy mozgalmas éven vagyunk túl, ami hozott sok küzdelmet és meglepetést az állattenyésztőknek, de összességében a legtöbben jó évet fognak zárni. Tavaly ilyenkor azt írtam, hogy soha rosszabb évet, mint a 2018-as esztendő, nos ez most bejött . A legnagyobb félelmek az idei évvel kapcsolatban tavaly a sertéstartókban voltak - írja az allattenyesztok.hu.

Az ASP terjedése Európában és főleg Ázsiában megállíthatatlan, ami soha nem tapasztalt piaci mozgásokat eredményezett . A hízók éves átlagára idén 440-450 Ft/kg körül alakul (jelenleg 540 Ft/kg). A sertéstartás rég nem volt olyan nyereséges, mint most. A hazai sertéstartók soha nem örülhettek ennyire, de ez a helyzet nagyon ingatag lábakon áll. Az ASP-vel minden lapszámunkban foglalkoztunk, és ez még így marad egy darabig, hiszen fontos, hogy az éberséget fenntartsuk, és minden érintett betartsa az előírásokat.

Közzétéve: Kategória: Egyéb

Programnaptár

Videó