Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel

Étel típus: húsétel

Hozzávalók:

  • 50 dkg feta sajt
  • 1,2 kg pulykamell
  • 5 dl tej
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • kevés rozmaring
  • bors
  • 2 tasak elofozött rizs
  • 40 dkg mélyhutött spenót, vagy 1 kg friss
  • 25 dkg füstölt sajt

Elkészítés: 
A pulykamellet szeletekre vágjuk és egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletet megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk – aki szereti az ételízesítot, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet, és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítovel megfozzük. A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizzsel összeöntjük, és jól átkeverjük. A pulykamell szeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetuzzük.

Tepsibe tesszük, majd elomelegített sütoben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.

Közzétéve: Kategória: Baromfi

Programnaptár

Videó