Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel

Étel típus: húsétel

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúmáj,
  • 3 evokanál olaj,
  • 2 evokanál vaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 teáskanál vágott kakukkfu,
  • 4 zöldpaprika,
  • 2 mini bagett.

Elkészítés: 
A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket, és letakarva pár órára hutoszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöldfuszereket leszedjük a májról, és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk, és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük.

A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük, és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá.

Közzétéve: Kategória: Marha

Programnaptár

Videó